onsdag 10. februar 2010

Mamma for andre gang

Kun to år etter at jeg hadde sverget på å aldri utsette meg for en ny fødsel, skulle jeg sannelig til pers igjen. Elleve dager etter termin trodde jeg at jeg kanskje bare hadde innbilt meg svangerskapet og bare hadde lagt kraftig på meg, spesielt ved midjen. Men så satt det i gang, gitt!

Jeg krabbet litt opp og ned trappene hjemme mens riene reiv som verst, mens mannen hadde forrige hurtigfødsel godt i minne og mente vi burde skynde oss ned på sykehuset.

Så dro vi ned, da, litt mer eplekjekke denne gangen for nå visste vi jo hva en fødsel var, samtidig som akkurat den vissheten om hva som lå foran meg gjorde meg en smule uvel. Men for seint å angre, som kjerringa sa på julekvelden!

Nok en gang - full åpning, og det var bare å presse i vei. Denne gangen sto jeg på kne i senga, snøvlet fram at jeg nok sleit litt, mens min joviale mann sto og pludret med min joviale jordmor. Babyen kom halvveis ut, fostervannet sprutet som fra en vill vannslange rundt i rommet, og så ble han dratt ut. Ikke mannen, altså, men babyen. En ny, vakker, hårete sønn. Og den frykten man har som ettbarnsmor om at man ikke kommer til å bli like glad i neste barn, forsvant.

Han ble lagt ved brystet, og NÅ skjønte jeg hvordan han skulle få tak og hvordan amming skulle være. Det var ikke som to år tidligere da jeg ikke ante mine arme råd, der det var trøbbel og styr og et tosifra antall hvitkledde damer som kom innom de første døgnene og annenhver sa "Ja, nå suger han fint", mens den andre halvparten sa "Nei, han får ikke ordentlig tak" mens de vridde og vrei på baby og bryst.

Nå har vi en skjønn og sjarmerende niåring, med en humor og fantasi som fryder et morshjerte, men kanskje ikke alltid et lærerhjerte.

Og som seg hør og bør, kommer en liten billedkavalkade av dagens bursdagsgutt.
To år og veldig skummel

Tre år og veldig søt

Fem år og veldig flink

Sju år og (stort sett) veldig glad i lillebror.

           Åtte år og veldig flott!

28 kommentarer:

 1. Nydelig! ;-)
  Så fin blogg du har. Fant den via Puls og måtte jo sjekke ut. ;-)
  Hos meg kan du i dag se 18 år og klok.

  Ha en fin dag!
  Eirin

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen! Herlig gutt!

  Håper du har det fint:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Gratulerer til bursdagsgutten!

  Herlig morsomt innlegg...kjenner meg ganske mye igjen..;)

  Klem

  SvarSlett
 4. Gratulerer med bursdagsgutten!
  Morsomt å se dere på puls! Jeg fikk mannen til å ta det opp, siden jeg ikke var hjemme. Så jeg tittet på det i går kveld :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med 8 årinegen:) Flott gutt;)

  SvarSlett
 6. Gratulerer til en feiende flott 8 åring!!!
  Utrolig morsomt å se deg på TV Pia. Følte likssom at jeg kjente deg litt...selv om jeg aldri har møtt deg hihi.
  Ha en super bursdagsfeiring da dere.

  SvarSlett
 7. Gratulerer til den flotte bursdagsgutten og til mamman også :)

  Syns du har en kjempeflott blogg, og er etterhvert blitt fast følger her inne :

  SvarSlett
 8. Gratulerer så mye med dagen til 8 åringen! Håper dere får en fin dag! :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med dagen i huset:-)
  Han var da veldig lik på sin mor...

  SvarSlett
 10. Gratulerer så mye med storguttens bursdag, skjønn gutt !!

  SvarSlett
 11. Grattis til den skjønne gutten og også til hans mamma, som gleder oss med nok et flott innlegg.

  Jeg følger jo med deg, og lurte faktisk på om du var gått under jorden etter TV-programmet.

  Det var et flott innslag, men de kunne gitt deg enda mer av sendetiden. Hvorfor skal de såkalte ekspertene plage oss med en masse vissvass når vi vil se og høre mer til Pia?

  Klem

  SvarSlett
 12. Verdens skjønneste 9-åring!
  Gratulerer!!!

  SvarSlett
 13. Jeg hadde det akkurat likens da jeg skulle ha nr. 2. Kunne jeg bli like glad i en til? Men det er ikke grenser for hvor mye kjærlighet et morshjerte kan innholde. De guttene dine er så skjønne! Henny kommer til å få det veldig bra med disse kjekke guttene som passer på henne og lærer henne opp:)
  Regner med dere har det toppers. Klem:)

  SvarSlett
 14. Gratulerer med dagen til en knakandes fin gutt!!!
  Jeg rakk deg så vidt på Puls i går og ropte mannen inn i stuen for å vise bloggvenninne Pia. Hun snakker jeg nemlig med... eh.... på en måte snakker med.... nesten hver dag! Stolt som en ha/øne vet du!:) Du dreit deg ikke ut i det hele tatt! Klem Heidi

  SvarSlett
 15. Gratulerer så mye med dagen til en herlig gutt!

  SvarSlett
 16. Gratulerer så mye dagen til den fine gutten!

  Ha en fin dag alle sammen:)

  SvarSlett
 17. Gratulerer med gutten. 9 år er en fin alder!

  Du gjorde en flott figur på Puls! Flott at noen slår et slag for hverdagsbloggerne, og ikke bare disse glamour-/fjortis-bloggerne! Synes omtalen av blogging har vært så negativ, f.eks da Bjørn Eidsvåg kalte det for "emosjonell inkontinens" (hæ? han? Med "brystene som duver nåe du blir engasjert" osv.) Herlig at du normaliserte oss bloggere, og at Puls ville ha med noen andre enn E. Carew, Linni etc.

  SvarSlett
 18. For noen fine gutter du har! Skjønner godt at du er en stolt mamma!!

  Jeg har bare en jente på snart 10 år, så jeg har ikke opplevd dette med å måtte dele på oppmerksomheten eller å gru meg til nok en fødsel..(ennå i hvert fall...)

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 19. Gratulerer med en flott 8 åring :o)Håper han får ALT han ønsker seg på dagen sin og mer til :)

  SvarSlett
 20. Og forresten har jeg noe til deg inne hos meg:)

  SvarSlett
 21. Gratulerer med dagen til en tøff 8 åring.
  Håper dagen hans blir alt han ønsker seg og mer.

  SvarSlett
 22. Nudelig altså! Men var det ikke brura på bryllupsnatta, sa brura - eller hvordan var nå den i gjen???

  SvarSlett
 23. Hipp hipp hurra!!!
  Artig å lese om fødselshistoriane dine...vert rørt, óg...*snufs*
  Såg deg på fjernsynet, ja...det var utruleg kjekt! Eg hadde gjeve grei beskjed om at eg skulle sjå nokke på nrk klokka 19.45...reservert "boxen", med andre ord...hehe!!! Og då klokka klang, så fort eg sprang...vel, eg stod faktisk skifta å skifta s^%¤%#*tbleie akkurat då programmet byrja...:
  "Så fort har du aldri skifta bleie på meg før, mamma", sa DUNNISbabyen på sitt velutvikla babybabbelføre ;)...heldigvis fekk eg med meg alt.
  Ha ein fin kveld!
  Her ventar tørkeloftet...må henge opp dagens vask på to tonn...puuh!

  SvarSlett
 24. Heisann Tv-kjendisen!!
  Jeg skvatt til i sofaen og begynte å veive med armer og ben for å forklare at damen på TV var en JEG "kjenner"! Hysja på alle og satt lutter øre...Syns du var kjempeflink!!

  Gratulerer med 9-åringen!! Godt å lese at amming som regel går bedre andre gang! Da er det jo håp om at et evt barn nr. 2 ikke blir flaskebarn!

  Ha en fin kveld! Klem!

  SvarSlett
 25. kommer over denne bloggen på Foreldremanualen og syns den er så fantastiskmorsomå lese at jeg bare måtte legge den til blogglista mi!!

  Gratulerer med 9åringen

  hilsen Ann Elin

  SvarSlett
 26. Veldig artig innlegg, og gratulerer med dagen til gutten :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails