søndag 28. februar 2010

Baby. Og sol.

Før vi dro til Thailand, satt jeg meg jo inn i emnet baby og sol, som seg hør og bør. Og konklusjonen ble at baby under 6 måneder skal skånes for sol. De skal holdes i skyggen. Gjerne ha på seg en tynn, langarma genser. De tåler ikke solkrem. Hold dem for guds skyld unna sola!

Og så kommer du til Thailand, da, hvor det er drit innmari varmt, og det ville vært barnemishandling å kle på en baby en langarma genser. Og så skal de ikke smøres, ei heller utsettes for direkte sollys.

Så vi løp fra hotellrommet til frokostbuffeten hver morgen, mens vi skånet henne det vi kunne for dette direkte sollyset.

Vi burde vel dekket henne med et teppe eller en liten burka, men det synes jeg også ville vært barnemishandling i førti graders hete. Så vi valgte løpinga.

På slutten av ferien drista vi oss til å smøre henne litt på armer og bein med solfaktor 50. Og nå tenker dere nok at den stakkars smurte ungen fikk utslett eller store, væskende sår på kroppen. Men neida, ikke så mye som en liten blodfyllt blemme var å se. Ingen illeluktende lilla byller dekket kroppen. Hun tålte det! Nå er det jo for tidlig å si noe om senvirkninger,da. Kanskje hun kollapser neste uke på grunn av solkremen.

Men enn så lenge virker hun riktig så frisk. Blek og glad.

Ha en herlig kveld! Med eller uten solkrem!

11 kommentarer:

 1. Hei hei!! Det er det merkeligste jeg har hørt at ikke babyer tåler solkrem . . .hvorfor i alle dager lages det da solkrem for små barn ?? Nei jeg tror ikke du trenger å uroe deg, er helt enig i det du gjorde ;))
  Men nå skal det sies at våre barn har blåskjær i hunden på absolutt alle bildene vi har fra sydenferier, fordi jeg nok har smurt de med litt for mye solkrem !! Men etter å ha sett solbrente babyer i paraplytriller uten skikkelig kalesje blir man litt ekstra påpasselig !!

  Litt av en overgang fra thailand til vinternorge ;)) Ha en fin kveld..

  Hilsen fra nord !

  SvarSlett
 2. 50 ja, det holder det Pia! Og takk altså for support. Veldig bra for meg å få støtte på min stil, jeg blir lett fristet til blonder og blomster og beige, for jeg ser jo at det er det de fleste liker. Men life is to short for beige, så mitt forsett fremover er hold on be strong på det jeg har lyst til å lage og de ideene jeg har. Takk, tusen ganger!!!! Du har vel et par bilder å scrappe fra Thailand eller?

  SvarSlett
 3. Hihi, her har eg visst ikkje vore før. På bloggen din altså. Ikkje i Thailand heller for så vidt.
  Eg har sjølv gått ut av apoteket med halen mellom beina etter eg fekk høyre at BABYAR SKAL DÅ IKKJE HA SOLKREM PÅ I DET HEILE!! Skam meg som hadde tenkt å beskytte bornet mitt.
  Men solkrem fekk ho likevel etter å ha blitt brent under ein parasoll av refleksjonen frå den kvite husveggen...
  Lukka til med seinskadene. Håpar ho ikkje klikkar!

  SvarSlett
 4. Merker at det er et veldig ukjent problem for oss som HVERT ENESTE ÅR har tre uker sommerferie i Harstad. Har liksom ikke hatt behov for å smøre hverken babyer (eller oss selv) med solkrem....

  Tenker vesla tålte fint en liten dose solkrem. Det er vel neppe så farlig en gang i ny og ne:-)

  Klem

  SvarSlett
 5. Upsidupsi...Kanskje det samme gjelder kuldekrem, det har jo vært mer aktuelt for her til lands.... Neida - finnes ikke misunnerlig på Thailandturen.. Frøken S har nå fått sin dose kuldekrem på bollekinna sine.

  Vi får være obs på senskader;-)

  Godkveld til deg også!

  SvarSlett
 6. Jeg lurer på hva de egentlig gjorde med oss da vi var små? Vanlig Nivea på blå, rund boks holdt lenge tror jeg... ;o)

  SvarSlett
 7. Hehe, godt hun overlevde! :)
  Har aldri hørt om at babyer ikke tåler solkrem.... Den var ny for meg!

  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 8. Har ikke fått fulgt med her inne så mye i det siste, stafetten har tatt masse tid og har ikke kunnet forsvare så mye bloggetid i den perioden (he, he). Og så har jo vi vært på vinterferie! Ski og snø og kulde! Langt fra det dere har fått oppleve de seneste ukene ser jeg! For en herlig opplevelse for dere alle! ☺

  SvarSlett
 9. Utrolig hva de tåler...disse små :-)

  SvarSlett
 10. Den med babyer og solkrem var helt ny for meg også, men det sies jo at man lærer så lenge man lever.

  Ja da, det var med et nødskrik jeg maktet å se på TV-skjermen under innspurten.

  Nå planlegger jeg en myk overgang til normale tilstander, så jeg skal se OL-studio kl. 2345. Avslutningsseremonien kommer nok i reprise, og hvis ikke så klarer jeg meg uten.

  Hvordan går det med å venne seg til snøen ligger og gradestokken er på blått?

  Klem

  SvarSlett
 11. Kva gjer dei med ungane i Thailand då?

  Aldri høyrt om at barn under 6 mnd ikkje tåler solkrem, har berre høyrt at ungar under 3 år skal beskyttast mest mogleg. Slik solfaktordrakt skal visst vere bra. Så lenge ungane ikkje er for varme, ikkje får direkte sollys og godt med drikke så går det vel bra. Eg hadde også smurt med 50. Blemmer av sol eller blemmer av solkrem spelar vel inga rolle ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails