søndag 17. januar 2010

Tannfè. Og triks

Må jo bare få si, etter gårsdagens innlegg, at dere absolutt ikke trenger å ha noen bekymringer, verken for meg eller mannen. Han er en ålreit mann. Og han får lese det jeg skriver FØR det publiseres. Uansett, takk for at dere står på min side. Som selvfølgelig er den mest riktige og saklige siden. Hvis man nå måtte velge side.

En som kunne behøvd litt omtanke, er vår yngste sønn. Og det som følger, viser at selv vi, superforeldre som vi jo er, kan gjøre feil.

I dag tidlig kommer seksåringen litt betuttet og sier "Tannfeen har ikke vært her", og viser det lille glasset med den lille nymistede tanna. Ingen penger der i vannet, nei! Og da kommer skyldfølelsen hos oss foreldre. Her gjaldt det å stå sammen - ikke begynne å anklage hverandre for å ha forsømt tannfepliktene.

Til vårt forsvar - med fire barn i hus er det ikke lett å ha kontroll over alle tennene - de kommer, de mistes, de nappes ut, de legges i matbokser, de svelges. De skal til og med pusses. Hadde vært enklere hvis barn var utstyrt med ca to tenner. Da kunne vi enklere hatt kontroll.

Glass, med tann. Uten så mye som ei krone. Glasset er plassert mellom Eiffeltårnet og det skjeve tårn i Pisa. Til ingen nytte.

I hele formiddag er det ikke måte på hva slags løsninger og triks vi har kommet opp med. "Pengene lå jo ikke i glasset, men under, lille tullebukk!" og "Ooops, tannfeen hadde lagt pengene i feil glass, lille godgutt!" og "Det er jo usynlige penger - se her, skal mamma trylle dem fram, din lille røver!" og "Sjekk hva pappa fant i denne konvolutten utafor døra! Tannfeen hadde ikke klart å bevege seg gjennom gangen som var full av cherrox, jakker, sekker og valthorn, så hun måtte legge igjen pengene her ute! Lille marsipangris!"

Så får vår kjære tannløse gutt trøste seg med at denne forglemmelsen har ført til et adskillig større utbytte enn de 11 kronene den kjipe tannfeen ellers ville ha kommet med.
Det som ser ut som en liten bit kyllingfilet, sikkert fra Sverige, er da den senest mistede tanna. Som ligger pent dandert under Eiffeltårnet, for å gjøre bildet litt mer spennende.

Ha en løgnfri dag, med eller uten tenner!

19 kommentarer:

 1. Hihi, du skriver så vittig. Tannfeen er litt tullete her hos oss også og vi har bare to barn å holde styr på, hvorav bare en minster tenner. Heh.. Men pengene dukker opp til slutt.. merkelig det der. :)

  Du vant trekningen på bloggen min. Grattis! Sender du meg adresse på post at snostorm dot no. Så kommer gave i posten. :)

  SvarSlett
 2. Hehehehe ja jeg må le av måten du skriver på, er så moro å følge med dagene deres både på godt og vondt. Ha en strålende dag og håper at det ikke blir flere løgner.
  Hilsen Mariann og turboprinsene

  SvarSlett
 3. Her har vi bare ett barn å holde styr på og dette barnet har nå hatt TO løse tenner i månedsvis. Vi rugger og rugger og børster hardt, men ikke søren om de har tenkt å falle ut...

  SvarSlett
 4. Det har absolutt forekommet at tannfeen ikke har rukket å komme i løpet av natten pga for mange oppdrag. Da gjelder det å ikke være i samme rom rom tanna for tannfeen vil jo ikke bli sett, og da går det gjerne ikke mange smellene før han har vært der - i greves tid! Men gurimalla, hvordan kunne vi glemme - vi VET jo hvor hyperviktig det er å miste tenner og husker godt hvor spennende det var om morgenen. God søndag!

  SvarSlett
 5. Artig tannfe-historie:) Men synes dere er unnskyldt, dere som har så mange å passe på.
  Godt poden ble fornøyd til slutt...eller ble han det??
  Bergenstur ja:-) Så gøy. Da må vi få til et treff... Lunch på galleriet, kanskje??

  (Fra Bergen sentrum til Skjold tar det ca 15 min.)

  SvarSlett
 6. Vi glemte tannfeen vi også, to netter på rad!!! Men heldigvis var det første gang for Ingvar så da vet han jo ikke eksagt hvor lang tid tannfeen bruker på å finne frem..... :)

  SvarSlett
 7. Dere er nok ikke alene om å glemme tannfeen ;-)

  Her har tanna til eldstemann nå ligget mange dager, heldigvis vet han hvordan det henger sammen.

  SvarSlett
 8. Notert, til "skrekk og advarsel" ;o) Eldste her i huset har enda ikke begynt å miste tennene, men har allerede gitt klar beskjed om hva som skjer når den tid kommer. Tannfeen er tydeligvis populær dame, hehe.

  SvarSlett
 9. Herlig!!

  Man må passe på så feer og andre ymse skapninger dukker opp til dertil tilhørende tidspunkt:-) Og hvis ikke bør fantasien fungere godt den dagen;-)

  SvarSlett
 10. haha, her i huset har vi hatt både en tannfe og et tannfe! sistnevnte har blitt sittende fast i nøkkelhull, fløyet til feil hus grunnet flytting dårlige foreldre ikke meldte fra om, og ikke minst - det tannfeet som kom med danske penger. vi liker tannfeen bedre...

  SvarSlett
 11. heheheheh.....godt barna har herlige , kreative foreldre;)

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 12. Hihi.. Tannfeen hadde så mye å gjøre stakkar ;)

  Vår sønn har ei tann - og det er ikke så lett å huske på den stakkars lille ensomme tannen. Pussingen blir stadig avglemt, selv om vi kun har ei tann (bortsett fra våre egne) å holde ren og pen. TO ganger om dagen skulle den pusses, sa helsesøstra - ikke dårlig spør du meg. Det går heldigvis ganske fort å pusse den da ;)

  Takk for hyggelig hilsen på bloggen min. Reflekshjerter kommer til salgs på Lahrashop om ikke lenge, så det er bare å stikke innom.

  Klem LahrA

  SvarSlett
 13. Hi, hi, i løgnens spinn man virvler seg inn..... Veldig mange kreative bortforklaringer her - skal notere meg noen av de. Han kom jo godt ut av det, så jeg regner med han ble fornøyd til slutt:-)

  Hallo! Bergenstur???? Det har ikke JEG hørte noe om! Jeg vil også være med!

  Klem

  SvarSlett
 14. He, he, kjente oss igjen litt her dessverre... Har nok prøvd noen bortforklaringer ala dette vi også.

  Han eldste har mistet jeksler i det siste, og de har visst høyere verdi på tannfe-børsen.... Så han minner oss på at vi skylder ham for to tenner + X-antal ukepenger (som de liksom skal få hver lørdag... men av en eller annen grunn glemmer vi det, eller så har vi ikke småpenger i lommeboka...) Men han holder tellinga selv da heldigvis! :)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 15. hi hi kjenner meg igjen der ja. Hos oss var ikke eldstemann så gammel før han fortalte at om du la tanna under puten så kom tannfeen med pengelapper....og da ble det jo minimum 50 kroner......så kanskje tannfeen ikke hadde råd å komme til dere....;)

  SvarSlett
 16. Det var en utrolig kreativ løsning på det manglende besøk fra tannfeen, og flere er kommet i kommentarene du har fått.

  En innbringende forretning for poden, og det vil jeg tro han satte STOR pris på.

  BERGENSTUR!!! Sørg for å få det på førstesiden i en av byens aviser. Det kan bli et kjempeflott "bloggistreff".

  Klem

  SvarSlett
 17. Høres veldig kjent ut - faktisk med KUN to unger også. Vi glemte det i mange dager, kanskje nesten en uke. Da måtte vi til slutt sette oss ned og skrive brev til tannfeen - om hun ikke kunne være snill å komme snart. Thormod tømte til og med vannglass - med tenner i - ut i vasken - flere ganger - ettersom han glemte at det faktisk var et tannglass. Uff - dette der var vi skikkelig dårlige på - noe som endte med at vi var skikkelig rause for å dekke over dårlig samvittighet ;).

  SvarSlett
 18. Hei! takk for at du kommenterte i bloggen min, slik at jeg oppdaget din morsomme blogg!! Kommer til å humre her inne igjen! (og takk for skryt, det ble jeg veldig glad for!)

  SvarSlett
 19. Jeg har også glömt dette med tannfeen når barna var små og nå er det ingen som mister tenner her hjemme (jeg og mannen har ikke kommet i den aldern ennå;-) Men dere löste det bra!
  Stor klem til deg vennen!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails