fredag 15. januar 2010

Takk. Og hjerter.

Først må jeg si : Tusen takk til alle dere som la igjen kommentarer i går! Jeg var litt redd for å bevege meg inn i det som ofte er et minefelt...Men jeg er så stolt over at det kom så mange ulike, men flotte kommentarer! At så mange våget å fortelle om akkurat sin ammeopplevelse! Og at ingen gikk i tottene på hverandre...

Jeg håper at akkurat det innlegget inkludert kommentarer leses av kommende mødre. For igjen : det å bli mamma er liksom ikke plankekjøring. Det er ikke bare enkelt. Og det er ikke bare en måte å gjøre ting på.

Så: Jeg fikk en utfordring fra Sissel om å telle antall hjerter her i huset. Jeg startet en desperat jakt - etter hjerter. Herregud, har vi INGEN hjerter i huset? Er vi hjerteløse? Jeg LIKER jo faktisk hjerter! Jeg har hjertesmykker og hjerter på kjoler. Veslas klær flommer over av hjerter. Men interiør?


Kunne det ikke heller vært at jeg skulle telle antall masai-spyd? Elefanter av tre? Vise hvor mange kunstverk av sædceller vi har på veggen? (Ok, da, vi har ett sånt. Men det ville imponert mer enn de hersens hjertene) Jeg finner plastsnegler og peanøtter, sverd og smokker. Men minimalt med hjerter. I et ikke akkurat minimalistisk hjem.

I jula flommer det over med hjerter, men ikke nå. Jeg vurderte å snike inn litt julepynt igjen. Ja, jeg var såpass desperat at jeg var på vei ut med kniven min (ikke den hjemmelaga, da, den funker dessverre ikke optimalt) for å skjære kvister som jeg kunne dandere til et hjerte. Men det ville være juks. Pluss dere ville ha trodd jeg viste fram et fuglereir eller noe sånt.

Men jeg har faktisk et hjerte, da, en lysestake i keramikk. Som alltid henger framme, og som jeg er veldig glad i.


Titter dere nøye etter, finnes det flere hjerter på dette tekstilbildet. Made by Barbro.

Og et blondehjerte, også laget av blondedamen, henger fortsatt oppe. Vet ikke om det egentlig er julepynt?
Veslas inntog i familien har gjort oss til en litt mer hjertelig familie. Rart det der, egentlig, hvordan veldig mye til jenter har hjerter, blomster...og katter på seg. Til gutta er det mer en blodig pirat, en racerbil...eller en hund. Som sikkert er aggressiv og har rabies.

Det siste dørskiltet vårt. Laget av keramiker Rigmor Husøy.  Synes du skiltet er unikt, så bor du ikke på Kongsberg. Jeg vil anta at ca halvparten av husene her har dørskilt fra Rigmor. Men de er flotte, da.


That`s it.


Ha en hjertelig dag!

13 kommentarer:

 1. B R AAAA!Det er alt jeg rekker å skrive. Men MÅ legge til at Barbrobildet er veldig stilig! Brødtilvenning neste! :-)

  SvarSlett
 2. Flotte greier, Pia. Det er litt pussig det der med å begynne å se seg om. Plutselig ser man ting, som kanskje har hatt sin faste plass i årevis.

  Flott at du ikke sniktittet i julepynten og at du ikke brukte tid på å dandere kvist, spesielt siden du selv mener at resultatet ville blitt mislykket.

  Samtidig som hjernen jobber under høytrykk med Australiagaven, har jeg tenkt litt omkring bloggen min - kanskje jeg skal gjøre det til et fast innslag å ta med et par linjer fra nyhetsbildet - SKRÅBLIKK PÅ SAMFUNNER.

  SvarSlett
 3. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte... Jeg begynner med Henny. Hun er så søt der hun ligger og smiler så fint og jeg får så lyst til å finne noen å klemme på. Helst en sånn liten en som Henny. Og så kommer jeg ikke over for et nydelig navn Henny er. Er hun oppkallet etter noen?
  Lysestaken var utrolig fin. En sånn kunne jeg tenkt meg å hatt selv. Den var helt spesiell, synes jeg. Og så likte jeg veldig godt dørskiltene. Jeg tror nok vi måtte hatt flere navn inne hvert fat. Prøver å se for meg 8 fat hengende ved inngangsdøra.... Og kommer på en replikk ei dame fikk da hun fortalte at hun skulle ha barn nr. 3: "Har du tenkt å befolke heile jorda, eller???" Noe så frekt!!!!!
  Klem Ellen:)

  SvarSlett
 4. Hei.Tusen takk for kommentaren på min blogg.
  Måtte jo inn på din å se. Syns du har en fin blogg...

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 5. Hei Pia-vennen!! Jeg llikte det du skrev under...har ammet alle mine tre til ca 14 måneder,følte nesten "sorg" da det var over..hadde veldig mange brystbetennelser med mellombror, men allikevelhar jeg gode ammeerfaringer. Og de nettene...med"bare baby og meg i hele verden,klukkelyden når gråten stilnet.."
  klem klem og god helg

  SvarSlett
 6. Nydelig bilde av lille søte Henny. Satt med minstemann på fanget da jeg leste innlegget, og han var fra seg av begeistring da han så bildet av Henny, og nå har han lært seg å si Henny og:-) Likte veldig godt dørskiltet! Og hjertelysestaken.
  Blondehjertet er helårs - så koselig at du har det hengende framme:-)

  Ha en riktig god helg!

  Klem

  SvarSlett
 7. hehehehehehe.........du er bare HERLIG!!!!
  Lo av din bekymring for at du skulle være hjerteløs:):):)
  Nydelig datter da!!!
  Og de gode hjertene inni familien kan man jo ikke ta bilde av;)

  God helg:)

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 8. Hei Pia. Takk for nok en latter, du skriver så bra! Fine hjerter du har rundt omkring:)Nå måtte jeg se litt rundt hos meg også... For jeg liker VELDIG godt hjerter. Fant ut at jeg har alt for lite.....

  Takk for kommentarer hos meg ♥
  Hvor gammel er Henny? Godt å høre at du legger henne i vogna i stua, for det er akkurat det vi gjør nå... Men får så lyst å få "fine leggerutiner" når andre forteller at de har det sånn.
  Ønsker deg en god helg!

  SvarSlett
 9. Hehe... Syns i grunnen du hadde mange hjerter jeg! Tror ikke jeg hadde funnet så mange hjerter hos oss. Men så er vi en gutt mer og en jente mindre enn dere og da! ;o)

  SvarSlett
 10. Tulla er så nydelig og jeg håller med om navnet det er virkelig fint. Og du fant jo litt hjerter til slutt du og ;-)
  Jeg rakk aldrig komentere ditt amme inlägg men jeg amma Ida i 1 år og syntes det var toppen. Med Linus blev det bare 4 mnd og så forsvant melken av noen anledning. Jeg syntes man skal gåre det som föles best, vill man amme lenge skal man gjöre det og vill man ikke amme ska man få velge det uten og dömmes.
  God natt käre du og sov gott! Klem

  SvarSlett
 11. Fant ett hjerte, festet på korken til den vinen fra gårsdagens blogginnlegg. Så er jeg jo guttemamma, jeg og. God helg!!! Og der så jeg ett gjenglemt fra jula gitt!

  SvarSlett
 12. Synes du hadde huset fullt av hjerter jeg. Selv fant jeg 6 stk, bare ved å løfte blikket. ;D

  SvarSlett
 13. Du hadde jo mange fine hjerter du!!!

  Dørskiltene dine var jo utrolig fine, skulle gjerne hatt noen sånne... Er det noe hun lager på bestilling eller? Siden jeg bort i Bergen har jeg ikke sett de før og det har sikkert ingen andre her heller. Så da hadde det vært kjekt og ha noen som ikke resten av nabolaget har.

  Ha en fin lørdag og en herlig helg!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails