fredag 29. januar 2010

Mamma for første gang

For elleve år siden ble jeg mamma for første gang. Og siste, tenkte jeg da, men se hvem som sitter her som firebarnsmor....Nå vel...

I de dager bodde vi i Oslo. Og vi var vel forberedt på fødsel, som førstegangsforeldre jo er. Jeg var litt engstelig på forhånd - tenk om jeg ikke skulle skjønne når fødselen var i gang? Eh, vel, DET skjønner man, skjønte jeg etterhvert.

Jeg ringte mildt og snilt til Aker Sykehus når det var noen minutter mellom riene, og ble beroliget med at "Førstegangsfødene? Ja, DA vil det ta timesvis, så bare hold deg hjemme litt til. Ring oss om en time! Tudeluuu!".

Jeg holdt ut i femten minutter, så ante jeg at noe virkelig var på gang. Så jeg ringte nok en gang, ikke så mild og snill, og sa at " kommer jeg!". Så vi dro mot Aker i rushtida om morran, jeg holdt meg heftig fast i mannens lår hver gang riene kom, og til slutt var vi framme på sykehuset.

Jeg jogget lett og ledig inn, mens min blålårede mann prøvde å parkere i en snøhaug. Jeg ble undersøkt av en jordmor, som sa at "Her er det full åpning, så vi får finne ei fødestue og sette i gang!". Juhuu, tenkte jeg, og så fram mot en drømmefødsel i vann.

Javel, vi kom oss inn på fødestua. Men hvor var saccosekken? Hvor var badekaret? Fødekrakken? Balanseballen? Massasjedamene? Gro Nylander? Stereoanlegget? Fruktfatet og andre forfriskninger? Ingenting, ikke en dusj en gang! Bare ei seng. Og det eneste jeg huska fra fødselsforberedende kurs, var kursleders stemme som hamret seg inn i hjernebarken "Uansett, ka di sei - IKKJE lægg dokker ned på rygg i ei sæng. Det e den VERSTE måten å fød på!" .

Men når du er midt i en fødsel og trur du dauer av smerte, og den erfarne jordmora sier til deg "Nå får du legge deg til rette i senga" - vel, da begynner ikke jeg å kverulere, for å si det sånn.

Så jeg la meg nå ned, og jordmor sa kjekt "Da kan du trykke!" Javel, tenkte jeg. Og så laget jeg en fin YYYY-lyd mens jeg trykket litt. Og så skjønte jeg det som alle fødende kvinner skjønner i sluttfasen - at dette her er jo umenneskelig og umulig  - og så trykka jeg det jeg maktet, og min ellers så milde Michael Jackson-stemme hellet over mot en Louis Armstrong-variant men jeg kan love deg at det IKKE var "What a wonderful world" som summet i hodet mitt akkurat da men noe mer hardt og brutalt - og VIPS, hadde jeg blitt mamma for første gang! Til en rund og rosa flott fyr.

Nå, elleve år seinere, er han ikke så rund og rosa, men absolutt en flott fyr. Som vi er ufattelig glade i og stolte av. Men siden jeg ikke helt har sansen for bursdagsannonser der man skal overgå hverandre med å ha "Universets aller aller aller beste og MEGAflotteste og mest SUPERfantastiske superduperstorebror - klemz!!!!", så sier jeg bare gratulerer med dagen. Og du veit hva vi syns.

Siden vi ikke hadde digitalt kamera da du ble født, får kavalkaden starte her: Fire år gammel, storebror for andre gang

Du, pappa og lillebror

Førsteklassing

Langhåra niåring

Kul rocker på scenen
Storebror for tredje gang!

Og dere andre: Ha en flott dag!

Jeg er oppriktig glad for hver eneste kommentar jeg får - Tusen TAKK!
Og til alle dere som har gitt meg en sånn "Kreativ award" - tusen takk! Jeg håper og tror at jeg har vært inne i bloggene deres og takket. Når jeg er i fjasehjørnet, er det ikke så lett å komme med seriøse takksigelser. Så derfor kjører jeg på nå. Takk.

29 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen til både deg, som ble mamma for første gang for 11 år siden , og til han du ble mamma til!! Håper både du og dine får en trivelig fredag - kanskje med kake til og med?!

  Klem : )

  SvarSlett
 2. Gratulerer med en veldig fin sönn Pia! Det er rart att födsels historier alltid er spennende og lese om og prate om, når man hade små barn så gikk mean jo nesten som på repit så mange ganger fikk man fortelle om födselen.Og neste helg skal vi feire att min lille"runde og rosa" jente fyller 18 år, det er helt utolig hvor tiden går, og det rare er att jeg ikke har blitt en dag eldre *blink blink*
  Ha en super fin dag käre venn, klem!

  SvarSlett
 3. Et utrolig koselig innlegg! Og jeg må si at det er en kjekk og flott gutt du har fått deg.

  Gratulerer så mye med dagen til både mor & sønn og resten av familien.

  Kos dere i kveld!

  Klem

  SvarSlett
 4. Den mest rørende gratulasjonen jeg har vært borti, tror jeg... Til tross for sprekt språk og muntre vendinger, så ble jeg veldig rørt denne gangen - og jeg får en sånn langt-inn-i-hjertrota-GOD følelse for sønnen... Han er heldig han, Pia - som har dere (om omvendt)! Dere flotte mennesker (i alle fall får du dere til å framstå slik i bloggen, hehe)! Gratulerer! *tørke, tørke*

  SvarSlett
 5. Gratulerer med dagen til 11-åringen! Tenårene neste ;)

  SvarSlett
 6. sitter å ler så jeg griner her, fantastisk vinkling av fødselen, en tøff gutt dere har=) Gratulerer med dagen=)

  SvarSlett
 7. Hipp hipp hurra for den største broren i Pias familie:-) Håper både han og dere får en fin feirings!

  SvarSlett
 8. Gratulerer så mye med dagen! Utrolig flott sønn du har!

  Herlig fødselshistorie:-)

  Ønsker dere en super bursdagsfeiring!

  Klem

  SvarSlett
 9. Gratulerer med dagen til både mor og sønn :)
  "Snubla" tilfeldig over bloggen din - og den er helt fantastisk!
  Herlig måte du skriver på, og for en lun og herlig humor du har!
  Nå er jeg blitt en føger :)
  Ha ei flott helg!

  SvarSlett
 10. Ser fødselen levende for meg. Høres litt kjennslig ut, alt sammen. Har du vurdert å bli journalist? Du skriver fantastisk.
  Gratulerer med dagen hos dere! Ha en flott helg.
  Klem

  SvarSlett
 11. Gratulerer med dagen til dere begge to :-)

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen til den kjekke sønnen din, og til deg:)
  Moro å lese for oss, og en flott gratulasjon til bursdagsbarnet!

  Ønsker dere alle en fin dag og en GOD HELG!

  SvarSlett
 13. Gratulerer med eldstemann. Husker godt vi var på besøk - jeg med stor mage og en liten som vi snuste inn lukta av. Utrolig hvor fort tiden flyr! Kos dere med bursdagsfeiringen

  SvarSlett
 14. Gratulerer så mye med 11 åring i hus! Hehe, kjenner meg igjen med at jeg selvsagt aldri skulle ha flere. Ett år senere var jeg tilbake på samme fødestue og har nå fem. :p

  Kos dere med bursdagen! :)

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 16. Grattis, ATC i posten i dag!

  SvarSlett
 17. Digger deg når du er i fjasehjørnet jeg da:)
  Grattis til rockestjerna!!
  smask

  SvarSlett
 18. Gratulerer med kjekk 11 åring. Du skriver morsomt, så jeg kommer nok tilbake hit både titt og ofte. Selv er jeg mamma til to, ei på snart 14 og en på 10. Nr 3 ligger i magen og vokser, og jeg er laaaangt mere bekymret for fødsel og smete denne gangen enn de to foregående. Mulig det er fordi min kjære venninne som ble 4 barns mor nå i fjor kunne fortelle meg at det var stor forskjell på å føde når man var 18-20 år og nå når man har runda 30 og vel så det. Takk for den lisso ;)

  SvarSlett
 19. Gratulerer!!!!
  Herlig fødselshistorie:)
  Og takk igjen for saftig kommentar!!!
  ÅÅÅÅÅÅ,som jeg ler!!!!!
  Treninga er et tilbud gjennom jobben, så jeg spurte styrer før jul om vi fikk noe anabolt i julegratiale ;)

  Ønsker deg en super helg!!!!

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 20. Det er virkelig en kjekkas du har til sønn Pia....grattis masse til han.
  Vi har bursdag i morgen vi, da blir Guro tenåring....hjelp som tiden flyr.

  Ha en flotters helg både med og uten feiring.

  SvarSlett
 21. Det er noe med å lese fødselshistorier, de treffer meg alltid i hjertet og jeg blir så rørt ☺ Gratulerer så masse til den flotte 11 åringen ☺

  SvarSlett
 22. Fantastisk fortelling og gratulerer med dagen.
  Håpe dere få en fremragende bursdagshelg.

  SvarSlett
 23. Først ler jeg så jeg griner av fødsels-skildringen. Så sitter jeg og smiler rørt og ser på bildene av en utrolig flott og kul 11-åring! Gratulerer så mye med dagen! Eldstegutten min på 17 skal delta i UKM i morra. han spiller også gitar. Da blir det nok mer tårer på meg :)

  SvarSlett
 24. Så herlig skrevet!

  Gratulerer til gutten din!

  SvarSlett
 25. En rørende fortelling. Jeg feller "gledestårer" både for deg og den flotte kule gutten!!

  SvarSlett
 26. Utrolig bra, og morsom fortelling, sikker ikke like morsomt den gangen men du beskriver det på en utrolig artig måte.
  Gratulerer med dagen til storebror.

  SvarSlett
 27. Flott hilsen til bursdagen - Koselig lesning og herlige bilder - så heldige de andre er som har en så kjekk storebror :) Gratulerer med dagen.

  SvarSlett
 28. Gratulerer til storebror!! Høres ut som om du hadde en superfødsel :) Alltid morsomt å høre/lese om fødsler.
  Håper dere har en fin lørdags kveld!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails