onsdag 9. desember 2009

Mødre. Og stolthet

Har du det sånn noen ganger at du blir overmanna av stolthet på grunn av ungene dine? At du merker at du er så glad i dem at du nesten får fysisk vondt?
Sånn hadde jeg det i går. Eldstemann spilte bass på en jam session i regi av kulturskolen. Det er en setting jeg har sett ham i mange ganger før, så det var en ganske vanlig hendelse. Men mens jeg ser ham der på scenen, ser hvordan han trives, er jeg så ufattelig glad for at han har funnet sin greie og han spiller og nikker til trommisen, og de store kule gitargutta smiler anerkjennende til ham og han briljerer på bassen og jeg er glad jeg kan gjemme meg bak videokameraet for jeg kjenner at jeg nesten begynner å grine, og han koser seg så veldig der oppe og han glemmer seg bort og synger med på refrenget til "Jumping Jack Flash"og "Come together" selv om det er litt flaut og jeg har lyst til å rope høyt at "det er MIN sønn" eller ihvertfall ha en t-skjorte med den teksten på, og jeg må smile når jeg tenker på ønsket ditt om plakater og heiarop da du var en liten førsteklassing og skulle spille fotballkamp, og nå står du på scenen og er en flott, kul ungdom og du ville dødd av skam hvis jeg hadde begynt å juble, og jeg digger sånn passe forsiktig, sånn som de andre voksne gjør det og klapper sånn som de andre og er rolig og beherska selv om jeg roper høyt BRAVO inni meg. Og når du stolt går av scenen har jeg lyst til å løpe bort til deg og klemme deg og skryte høyt, men du må få gå med kompisene, og jeg smiler til deg og viser tommelen opp og du smiler tilbake, og jeg er så ufattelig glad og takknemlig for at jeg får oppleve sånne stunder med barna mine.

14 kommentarer:

 1. Du skriver så fint at jeg blir rørt av å lese det. Kjenner meg igjen veldig godt i det du skriver, akkurat sånn føler jeg det og når jeg feks er på dansekonkurranse med Guro eller fotballkamper med Andreas som de virkelig gjør det de kan, og elsker å gjøre.
  Heldige er vi som har så flotte unger:)

  Ha en super dag!!

  SvarSlett
 2. Hei Pia!
  Så fint du skriver, jeg tror nok alle mödre og fedre som leser dette känner seg igjen. Barna er det beste vi har og det er klart vi er stolte. Og vet du en sak, de er faktisk stolte av oss også selv om att de gör allt for og ikke vise det ;-)
  Så göy att du syntes jeg var fin på håret :-))
  Det er så gott og få litt orden på håret.
  Så flink du er til og scrape (vet ikke om det skrives så men du vet vad jeg mener)
  Go förjuls klem til deg fra Rachel

  SvarSlett
 3. Å ja, kjenner meg veldig igjen i dette. Har en gutt på 16 som spiller gitar. Og jeg har det nok sånn hver gang han opptrer. Må innrømme at jeg tar av inni mellom og roper litt ekstra høyt. rødme, rødme... :)

  SvarSlett
 4. Så koselig innlegg, Pia. Det er flott med sånne øyeblikk som får morshjertet til å svulme av stolthet. Og det tenker jeg de skjønne ungene dine klarer mange ganger:-)

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 5. Ja det er i slike stunder man NYTER og være mamma og alle de slitsomme stunder og kranglerer er som blåst bort!

  SvarSlett
 6. Dette var virkelig godt å lese!

  SvarSlett
 7. Ja er det ikke herlig:) Barn er en berikelse. Firedobbelt for deg;-)))

  SvarSlett
 8. Fantastisk innlegg,kjenner meg SÅNN igjen..
  Anette:)

  SvarSlett
 9. Åh, nå er jeg helt rørt på dine vegne. Og selvfølgelig (eller heldigvis?) kjenner jeg meg igjen. Vi var på avslutning til koret til eldstesnuppa her på tirsdag, jeg satt sånn til at ingen så meg så jeg digget med, viste tomler opp, hadde gåsehud og blanke øyne. Jeg tok litt av, men det var jo bare snuppa (og ok, kanskje resten av koret) som så meg, ikke alle de andre mammaene, pappaene, bestemødrene,-fedrene, søsken, onkler, tanter OSV. Jeg var sprekkferdig av stolthet, til og med da snuppa var lei og stod med ryggen til publikum og holdt dirigenten i hånden. Sukk. Stolt.

  SvarSlett
 10. Sukk, for et flott innlegg som traff meg rett i hjerterota ☺

  SvarSlett
 11. Klart man kjenner seg igjen. Men ikke mange som klarer å beskrive det like godt som deg. Skulle ønske jeg hadde vært like flink med ord som deg, har jo sååå mye man vil formidle på den måten det føles. Hmm, hvordan ble den setningen egentlig. Poenget var at du beskrev det så godt at det føles som meg selv som står der bak videokamera og tripper over min store flinke sønn. Enda jeg verken har store barn eller sønner. Du har ikke vurdert å skrive barnebok!? ;D

  SvarSlett
 12. Jeg har en venninne som sa at da hun begynte i barselgruppe med den lille babyen sin, så hun på de andre babyene og tenkte: "Stakkar alle de andre mammaene. Alle ser jo at jeg har den fineste babyen!" Og at det tok lang tid før hun forsto at alle de andre mammaene selvfølgelig tenkte akkurat det samme!

  SvarSlett
 13. Lucia-feiring - vi har 2 stk. 7. klasse gutter. Hvor min sønn spiller gitar til de vakreste julesangene på jord - alle har hvite kapper og glitter i håret. Det er ikke lett å holde seg - stolthet, snørr og tårer. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver her.

  SvarSlett
 14. Så herlig mammastolt hjerterørende koselig beskrivelse av noe som må ha vert en fantastisk opplevelse for dere begge :)
  Lekker side til skissedilla ovenfor her :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails