torsdag 10. september 2009

Oversetting

Når jeg nå hadde noen minutter til overs, satt jeg meg for å sjekke mailen og kanskje skrive et innlegg i bloggen. Så prøvde jeg å oversette bloggen min til engelsk, ved å bruke Google Toolbar. Og det ble jo kjempe-morsomt å lese! For eksempel ble avsnittet der jeg skrev om Jan Eggum, sittende på nattbordet mens han synger "Så e det på an igjen..", oversatt til "The only thing missing last night was that The Vines were sitting on my bedside table and sing "So it's an email again ... again ... on an on an on ..."
Eller når mine engelskspråklige lesere får lese om fødselsinnspurten, så leser de altså følgende:"A little before at half past twelve I send SMS to the oldest man and writes that the baby arrives. What follows is a few minutes I did not quite manage to explain, and a little before at a stand / I'm hanging above the pulpit and roaring "NOW COMES BABY!". Midwives are instantly ready and accepting, I glance down and look ashamed that I have managed to spray down the floor and the bed behind me with some brown-green."

Og jeg innser jo mens jeg sitter og skriver dette, at de som kun forstår engelsk vil bli enda mer forvirra av dette innlegget, og de vil tro at mine engelskkunnskaper har rast betraktelig i barselsperioden. Men det tar seg vel opp etterhvert.

Til slutt: husk det,alle dere studenter som lærer dere norsk - det er ikke et sjakktrekk å bruke sånne oversettelsesprogrammer - resultatet blir ikke helt som man har tenkt seg....
Så får jeg legge ved et bilde, til glede for de som har null interesse av å lese det jeg skriver. En blogg skal jo inneholde mange bilder, har jeg lært. Så her har vi the middle man som leser for the little. Som Google sikkert ville ha sagt.

2 kommentarer:

  1. Digger tekstene dine, Pia! En herlig ironisk og muntlig skrivemåte! Kåseri var du sikkert god på i norsken! Så stor Henny ser ut allerede! Og så flink en storebror! :)

    SvarSlett
  2. HEHEHEHAHAHAHA Ler meg skakk av deg!! Jeg satt her om dagen og tenkte på akkurat det samme. Snodige ovversettelser hihi

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails