onsdag 20. mai 2009

Om barn. Og rot.

Vi har et stort hus. Og ungene våre roter ikke mer enn andre barn, tror jeg...

Men på en eller annen måte har de klart å invadere hver kvadratdesimeter av huset vårt. Hvor jeg enn snur meg, ser jeg mengder av pinner, sverd og mynter. Når jeg våkner om morran, har jeg alltid et barn på den ene siden, en Pokemon-figur på den andre siden (en ekte Pokemon-figur,altså, det er ikke det jeg kaller mannen min), og et legohelikopter under puta.

Det kan være skinnende reint på kjøkkenet, mens jeg 10 minutter seinere finner puffet ris, tusjer og gameboy-spill under kjøkkenbordet.

Altså - det er helt greit at de tar seg til rette - det er like mye deres hjem. Men må de strø om seg meg ting OVERALT??

Jeg har laget en Topp 5-liste over ting jeg finner hyppigst her i huset:
(i tilfeldig rekkefølge)

1) Lego. Vi har vannvittig mye lego. Dere som ikke har så mye erfaring med moderne lego, tenker kanskje at lego bare er noen klosser. Men nå finnes det lego-sverd, lego-kister, lego-diamanter, lego-tryllestaver, lego-aper og lego-blekkspruter. Og en masse lego-dingser, som er vanskelig å beskrive. Men de tilhører nok lego bionicle.

2) Lapper. Små papirlapper med skriblerier på. Det hadde vært ok hvis det hadde vært kjærlige hilsner til meg, sånn à la "TIL VÆRDNS BESTE MAMA". Men, nei, det er lapper med koder, passord, tall, navn på fotballspillere eller rett og slett noen kryss eller noen kruseduller.

Tar vi plasten av en post-it blokk her, varer den ikke lenge, for å si det sånn. Det er nesten så jeg er frista til å søke om gladmeldingen i Se&Hør. Men jeg har ikke så særlig lyst til å stille opp i en glad-reportasje, iført badetøy, i en haug med post-it lapper, mens vi utbasonerer vår glede over å bli sponsa med et års forbruk av post-it lapper.


3) Sokker. Jeg finner sokker overalt - under senga, i sengetøyet og i microbølgeovnen. Enkelt-sokker. Ikke par. Og det fører jo til at jeg må investere i enda flere sokker. Ungene vrenger sokkene av seg i tide og utide. Og det er greit nok. Men må dere slenge dem fra dere - i hver sin retning? Kunne dere ikke ha paret dem først?

4) Bøker. Jeg er glad for at de er glade i bøker. Så det er ikke det jeg klager på. Men de har en tendens til å dra med seg et lass på ca 10 bøker i senga hver kveld, for så å skyve dem unna når de er ferdig lest. Med det resultat at det hoper seg opp bøker overalt.Tenk om de hadde klart å legge bøkene pent i bunker? Eller til og med sette/legge dem inn i en eller annen bokhylle? Det er ikke bare i senga vi finner bokansamlinger - samme fenomen finnes på badet, på kjøkkenet og i stua.

5) Kort. Og da mener jeg ikke spillkort, selv om det dukker opp en spar knekt i ny og ne. Kort finner jeg overalt - Pokemon-kort, Bakugan-kort, Gormiti-kort, Star Wars-kort, fotballkort, Ben 10-kort, basketkort, hjemmelagde kort og - i det siste - russekort.

Prøver jeg å fjerne (les : kaste) et kort, så kan du banne på at det er akkurat det kortet som blir ekstra mye savna. Fordi det har så mye styrke i angrep. Eller fordi det har 2 gullstjerner og lava-krefter. Eller noe sånt.
Sverd kom nesten inn på denne lista. Men vi er over den verste Sabeltann-perioden, og antall sverd i huset har nok gått kraftig ned i det siste.

2 kommentarer:

  1. Hehehe - vi lever i samme verden tydeligvis! Sukk. I tillegg til dine 5, kommer fotballer og sverd/våpen høyt opp på lista mi. Og 'sokker' ville være utvidet til 'klær'. Overalt! Jaja - si fra hvis du finner en genial løsning!:o)

    SvarSlett
  2. Også jeg som syns det blir mye rot med bare 2 stk, hehe. Kanskje du bare må plukke opp alt og legge det i en kjempestor kasse, sette hengelås på og ikke åpne kassen igjen før de lover å rydde opp etter seg? :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails